Sarmalute asortate

Printeaza

Sarmalute asortate din: carne, ceapa, orez, bulion, marar, varza, sare, piper.

Ingrediente:Sarmalute asortate

  • 400 g carne tocată de porc
  • 300 g carne tocată de vită
  • 2 cepe
  • 2 pumni de orez
  • 3 linguri bulion
  • 1 legătură mărar
  • 1,5 kg varză murată
  • suc de roşii
  • piper măcinat
  • cimbru uscat
  • 200 g costiţă afumată

 

Mod de preparare:

Se căleşte ceapa tocată, la foc mic, până devine sticloasă. Se adaugă orezul trecut prin jet de apă rece şi 1 lingură de bulion.

Se lasă la foc mic 2 minute, amestecând. Se adaugă o lingură de bulion şi se mai lasă pe foc 2 minute. Se frământă carnea cu ceapa şi orezul cu bulion călite, piper, mărar tocat şi sare după gust.

Se rulează sărmăluţele, se pun într-o cratiţă încăpătoare, una lângă altă, în formă circulară. Pe fundul cratiţei se pun 2-3 frunze întregi de varză. Peste primul strat de sarmale se toarnă suc de roşii şi se aşază câteva bucăţi de afumătură.

Se continuă cu încă un strat de sarmale, afumătură şi din nou sarmale. Deasupra se pune un strat de 1 cm de varză tocată; se adaugă suc de roşii şi cimbru.

Se completează cu apă până când aceasta depăşeşte cu câţiva centimetri sarmalele.

Se acoperă cratiţa şi se pune la fiert la foc mic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.