Sarmale din carne de porc cu verdeata si cimbru

Printeaza

Sarmale din carne de porc cu verdeata si cimbru din: carne de porc fără os, ulei, căpăţâni de varză murată, roşii proaspete sau bulion, ceapă, verdeaţă, piper, cimbm, sare.

Sarmale din carne de porc cu verdeata si cimbru

Ingrediente:

  • 1,5 kg carne de porc fără os
  • 200 ml ulei
  • 5 kg căpăţâni de varză murata
  • 1 kg roşii proaspete sau 100 g bulion
  • 500 g ceapă
  • 2 legături verdeaţă
  • piper
  • 1 fir cimbm
  • sare

Mod de preparare:

Se curăţă carnea de pieliţe şi tendoane şi se toacă prin maşină, împreună cu ceapa fiartă. Se amestecă cu praf de cimbm, piper, sare, verdeaţă tăiată mămnt.

Varza se tine la scurs, ca să-şi mai piardă din acreală. Se aleg apoi foile bune pentru sarmale. Se formează sarmalele. Varza care rămâne se taie mămnt.

Se aşează apoi sarmalele în oală sau cratiţă, peste un strat de varză. Restul de varză tocată şe pune la mijlocul vasului.

Deasupra se adaugă, roşiile zdrobite, împreună cu ulei şi puţină apă. Se dau în clocot şi apoi se fierb acoperite, la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.