Sardine umplute cu seminte de pin, fenicul si verdeturi

Printeaza

Sardine umplute cu seminte de pin, fenicul si verdeturi din: roşii prunişoară, sardine mari, lamaie, sare, piper negru, ceapa, ulei de masline, fenicul, ardei iute rosu, busuioc, patrunjel, miez de pâine, seminţe de pin, ulei de măsline extravirgin.

Sardine umplute cu seminte de pin, fenicul si verdeturi

Ingrediente:

  • 4 roşii prunişoară
  • 12 sardine mari
  • coaja şi zeama de la o lămâie
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 1 ceapă medie curăţată şi tocată mărunt
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 bulb de fenicul, curăţat şi tocat mărunt, împreună cu tulpinile sale verzi
  • 1 ardei iute roşu pisat
  • 1 mână de busuioc proaspăt, tocat mărunt
  • 1 mână de pătrunjel tocat mărunt
  • 3 mâini de miez de pâine
  • 1 mână de seminţe de pin
  • ulei de măsline extravirgin pentru stropit

Mod de preparare:

Crestaţi roşiile şi puneţi-le în apă clocotită. Curăţaţi-le de pieliţă, scoateţi seminţele şi tocaţi mărunt. Aşezaţi sardinele pe o farfurie şi presăraţi deasupra coaja de lămâie rasă, apoi adăugaţi şi zeama.

Asezonaţi cu sare şi piper. Căliţi ceapa în ulei de măsline, cu puţină sare, într-o tigaie cu fundul gros. După trei minute, adăugaţi usturoiul şi căliţi încă un minut, dar fără a le lăsa să se rumenească.

Puneţi şi feniculul şi lăsaţi încă un minut, ca să se înmoaie, apoi deşertaţi conţinutul tigăii într-un vas şi lăsaţi-l să se răcească. Adăugaţi roşiile, ardeiul iute, verdeţurile şi miezul de pâine şi amestecaţi.

Presăraţi puţin din acest amestec pe fundul unui vas de ceramică uns cu ulei, în care să încapă fileurile rulate. Apoi puneţi ceva mai mult din amestec pe fiecare fileu şi rulaţi.

Aşezaţi rulourile în vasul de ceramică, presăraţi deasupra restul amestecului de verdeţuri, seminţele de pin şi tulpinile de fenicul, stropiţi cu ulei de măsline şi coaceţi într-un cuptor încins (la cea mai ridicată temperatură) timp de 8-10 minute, până devin crocante şi aurii.

Este un fel de mâncare minunat pentru prânz, cină sau ca o gustare.

Sardine umplute cu seminte de pin, fenicul si verdeturi

Sardine umplute cu seminte de pin, fenicul si verdeturi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.