Saratele cu parmezan

Printeaza

Saratele cu parmezan din: faina, unt, parmezan, lapte, smantana, cartofi.

Ingrediente:Saratele cu parmezan

  • 200 g făină
  • 80 g unt
  • 100 g cartofi fierţi şi zdrobiţi
  • 150 g parmezan ras
  • 1 ou
  • sare
  • 1 lingură lapte
  • 1 lingură smântână
  • seminte de in

 

Mod de preparare:

Se amestecă 200 g făină cu 80 g unt; se înglobează 100 g cartofi fierţi şi zdrobiţi şi 100 g parmezan ras.

Se face o adâncitură la mijloc, se pun 1 ou, sare, 1 lingură lapte şi 1 lingură smântână şi se frământă bine. La final se încorporează 1 lingură seminţe de in.

Aluatul se înfăşoară în folie şi se lasă la frigider 30 minute.

Se întinde aluatul pe planşeta presărată cu făină, într-o foaie groasă de 1 cm grosime şi se taie fâşii, care se ung cu 1 ou bătut şi se presară cu 50 g parmezan.

Se coc într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, 10-15 minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Sărăţele crocante cu pastă de ton

Saratele cu mac si branza

Saratele cu mac si branza din: unt, făină, brânză de vaci, ou, seminţe de mac, sare grunjoasă. Ingrediente: 150 g unt 250 g făină 200 g brânză de vaci bine scursă 1 ou 100 g seminţe de mac sare grunjoasă       Mod de preparare: Treci brânza prin sită şi o amesteci împreună cu untul […]

 

Saratele presate cu branza si smantana

Saratele presate cu branza si smantana din: faina, oua, smântână, brânză sărată, untură, amoniac, otet. Ingrediente: 1 kg făină 2 ouă 150 g smântână 200 g brânză sărată 3 linguri untură 1 linguriţă amoniac puţin oţet Mod de preparare: Cerni făina într-un cas­tron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui ouăle bătute, smântână, brânza rasă fin, […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.