Saramura de caras cu usturoi

Printeaza

Saramura de caras cu usturoi din: caras, suc de rosii, usturoi, sare, apa, piper, cimbru, ardei iute, patrunjel, legume deshidratate.

Ingrediente:Saramura de caras cu usturoi

  • 1 -1,5 kg caras
  • 100 ml suc de roşii cu ardei
  • 7-8 căţei de usturoi
  • 2 linguri sare grunjoasă
  • 200 ml apă
  • piper
  • cimbru
  • 1 ardei iute pătrunjel verde
  • 1 lingură legume deshidratate

 

Mod de preparare:

Peştele se curăţă, se crestează în partea de sus unde carnea este mai groasă, se spală, se scurge bine şi se îndulceşte cu un praf de sare grunjoasă.

După ce au stat ceva timp la sare, se frig pe grătarul cu cărbuni, pe ambele părţi. Cu dosul lamei unui cuţit se răzuie arsura care rămâne după coacere.

Se fierbe 200 ml apă cu sucul, sare şi piper şi cu legumele deshidratate.

După câteva clocote se adaugă şi usturoiul feliat, praful de cimbru şi după ce se opreşte focul, pătrunjelul tocat fin şi ardeiul iute, tăiat pe lung, în patru.

Această zeamă se toarnă fierbinte peste peştele copt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.