Salau cu taitei

Printeaza

Salau cu taitei din: salau, taitei, sare, piper, unt, smantana.

Carnea de salau este o sursă excelentă de proteine, care joacă un rol esențial în construirea și întreținerea țesuturilor corpului, inclusiv mușchii, pielea și părul.

Salaul este o sursă bună de acizi grași omega-3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași esențiali contribuie la sănătatea inimii, funcționarea creierului și reduc inflamațiile în corp.

Carnea de salau oferă o serie de vitamine și minerale esențiale, inclusiv vitamina B12, seleniu, potasiu și fosfor. Acești nutrienți sunt implicați în metabolismul energetic, susținerea sistemului nervos și întărirea sistemului osos.

Comparativ cu alte tipuri de carne, salaul are un conținut scăzut de calorii și grăsimi. Acest lucru îl face o opțiune bună pentru cei care doresc să consume o dietă mai sănătoasă și să controleze aportul caloric.

Datorită conținutului său bogat de acizi grași omega-3, salaul poate susține sănătatea creierului, contribuind la îmbunătățirea funcției cognitive și reducerea riscului de tulburări neurologice, cum ar fi boala Alzheimer.

Acizii grași omega-3 din salau ajută la reducerea nivelului de trigliceride și a colesterolului rău (LDL) din sânge, ceea ce poate reduce riscul de boli cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord și accidentul vascular cerebral.

 

Ingrediente:

  • 1 kg şalău
  • 250 g tăiţei
  • sare
  • piper
  • 2 linguri cu unt
  • 1 cană cu smântână

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştele, goliţi-l, săraţi-l şi piperaţi-l. Lăsaţi-l să stea 15 min, apoi porţionaţi-l.

Fierbeţi tăiţeii 15 min, acoperiţi vasul 10 min, spălaţi-l cu apă rece şi scurgeţi, aşezaţi-l în formă termorezistentă unsă cu unt.

Aşezaţi peste tăiţei peştele tăiat felii groase, acoperiţi cu 1 cană cu apă caldă, adăugaţi restul de unt, săraţi uşor şi aşezaţi forma în cuptorul cald, pentru 30 min.

Când peştele s-a pătruns, turnaţi smântână şi mai lăsaţi 5 min. Serviţi fierbinte, fară pâine. Puteţi fierbe 10 min peştele pentru a scurta timpul de coacere.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.