Salau cu taitei

Printeaza

Salau cu taitei din: salau, taitei, sare, piper, unt, smantana.

Ingrediente:Salau cu taitei

  • 1 kg şalău
  • 250 g tăiţei
  • sare
  • piper
  • 2 linguri cu unt
  • 1 cană cu smântână

 

Mod de preparare:

Curăţaţi peştele, goliţi-l, săraţi-l şi piperaţi-l. Lăsaţi-l să stea 15 min, apoi porţionaţi-l.

Fierbeţi tăiţeii 15 min, acoperiţi vasul 10 min, spălaţi-l cu apă rece şi scurgeţi, aşezaţi-l în formă termorezistentă unsă cu unt.

Aşezaţi peste tăiţei peştele tăiat felii groase, acoperiţi cu 1 cană cu apă caldă, adăugaţi restul de unt, săraţi uşor şi aşezaţi forma în cuptorul cald, pentru 30 min.

Când peştele s-a pătruns, turnaţi smântână şi mai lăsaţi 5 min. Serviţi fierbinte, fară pâine. Puteţi fierbe 10 min peştele pentru a scurta timpul de coacere.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.