Salată de rucola şi dovleac cu ouă de prepeliţă

Printeaza

O reteta de salata de rucola si dovleac cu oua de prepelita din: miez de dovleac, rucola, oua de prepelita, masline, capere, frunze de busuioc, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Salată de rucola şi dovleac cu ouă de prepeliţă

  • 350 g miez de dovleac
  • 100 g rucola
  • 8 ouă de prepeliţă
  • 16 măsline negre, fără sâmburi
  • 20 capere, conservate în sare
  • 6 frunze de busuioc
  • 2 linguriţe de oţet balsamic
  • 8 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Tăiaţi cubuleţe miezul de dovleac şi puneţi-le într-o tavă de cuptor. Dregeţi-le cu sare şi piper negru şi stropiţi-le cu patru linguri de ulei extravirgin de măsline. Amestecaţi bine şi băgaţi tava în cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de 30 de minute, apoi scoateţi-le şi lăsaţi-le să se răcească.

In timp ce se înmoaie dovleacul în cuptor, puneţi ouăle de prepeliţă într-o crăticioară cu apă rece şi fierbeţi-le 3 minute după ce a dat apa în clocot. Stingeţi focul, treceţi ouăle printr-un jet de apă rece, curăţaţi-le de coajă şi tăiaţi-le pe din două. Spălaţi bine rucola, uscaţi-o şi rupeţi-i frunzele cu mâna.

Când vor fi reci dovleacul şi ouăle de prepe­liţă, aşezaţi-le pe un platou de salată împreună cu rocola. Adăugaţi caperele clă­tite de sare şi scurse, frunzele de busuioc spălate şi mărunţite, precum şi măslinele tăiate mărunt.

Intr-un castronel, pregătiţi o emulsie din patru linguri de ulei, un vârf de cuţit de sare şi oţetul balsamic. Stropiţi cu aceasta salata, amestecaţi şi porţionaţi-o în castronele indi­viduale pe care le serviţi la masă.

Salată de rucola şi dovleac cu ouă de prepeliţă

Salată de rucola şi dovleac cu ouă de prepeliţă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.