Salata de rucola cu busuioc

Printeaza

Salata de rucola cu busuioc din: rucola, rosii, ceapa, busuioc, otet, ulei, piper.

Ingrediente:Salata de rucola cu busuioc

  • 4 mâini de frunze proaspete de rucola
  • 12 roşii mici, tăiate în jumătate
  • 4 cepe verzi, tăiate
  • 4 crenguţe de busuioc proaspăt
  • oţet balsamic şi ulei de măsline de calitate superioară
  • piper negru proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Clătiţi cu atenţie frunzele de rucola intr-o strecurătoare deasupra unui castron cu apă rece. Scuturaţi frunzele de apă şi ştergeţi-le cu un şervet.

Aşezaţi frunzele în patru farfurii şi puneţi deasupra jumătăţile de roşii, cepele verzi tăiate şi crenguţele de busuioc. La servire, asezonaţi cu oţet balsamic şi ulei de măsline, după gust, apoi măcinaţi piper negru deasupra.

Această salată e delicioasă atunci când e servită împreună cu felii calde şi crocante de pâine ciabatta, iar ca să faceţi în aşa fel ca totul să arate ca o masă în regulă, adăugaţi bucăţi de somon afumat, şuncă tăiată subţire sau pui afumat – ori avocado pentru varianta vegetariană.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.