Salata mediteraneana cu avocado
PrinteazaSalata mediteraneana cu avocado din: avocado, tofu, ardei, porumb, masline, rodie, lamaie, ulei.
- 1 fruct de avocado
- 50 g brânză tofu
- 1 ardei capia roşu
- 50 g boabe de porumb
- 25 g măsline verzi
- 25 g măsline negre
- 4 frunze de salată
- câteva fire de mărar si pătrunjel
- câteva bobiţe de rodie pentru decor
- 1/2 lămâie
- 10 ml ulei de măsline extravirgin
- 4 felii de tartine de orez expandat
Mod de preparare:
Se spală şi se curăţă legumele; se taie cubuleţe, ca şi brânza tofu. Mărarul şi pătrunjelul se toacă mărunt. Legumele şi verdeaţa se aşază în forme unse cu puţin ulei, în straturi, şi se tasează bine.
Se introduc în frigider pentru 2-3 ore.
Inainte de servire se curăţă şi fructul de avocado, se taie pulpa cubuleţe şi se amestecă împreună cu zeama de lămâie, acesta fiind un ultim strat al salatei.
Se decorează cu bobiţe de rodie şi se serveşte salata cu tartine de orez.
Pofta buna!