Salată cu friptură de vită şi dressing de hrean

Printeaza

O reteta de salata cu friptura de vita si dressing de hrean din: vrabioara de vita, sos Worcestershire, ulei de masline, telina, rosii, pasta de hrean, otet de vin rosu si pasta de tomate.

Ingrediente:

  • 250 g vrabioara de vita (manzat)
  • 1 lingura de sos Worcestershire
  • ulei de masline pentru uns
  • 6 tulpini de telina Apio, feliate din (se pastreaza frunzele)
  • 200 g rosii de mai multe feluri (rotunde, prunisoare, cherry si cherry galbene)

pentru dressing:

  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita pasta de hrean
  • 1 lingurita otet de vin rosu
  • 1 lingurita pasta de tomate

 

Mod de preparare:

Se stropeşte carnea de vită cu sosul worcestershire, apoi cu ulei şi se asezonează. Se lasă la marinat. Se amestecă într-un bol ingredientele pentru salată. Se împart cantităţile de ţelină Apio şi roşii pe două farfurii.

Se încinge un grătar şi se frige carnea două-trei minute pe fiecare parte (depinde de cât de groasă este bucata de carne). Se ia de pe foc şi se lasă la odihnit, acoperită cu folie de aluminiu, timp de cinci minute.

Se feliază friptura în fâşii subţiri şi se adaugă peste salată. Se serveşte cu dressingul şi cu frunzele de ţelină Apio presărate.

Salată cu friptură de vită şi dressing de hrean

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte gustoasa reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.