Salata de vinete fripte cu usturoi si menta

Printeaza

Salata de vinete fripte cu usturoi si menta din: vinete, dovlecei, ulei, sare, usturoi, menta, iaurt.

Ingrediente:Salata_de_vinete_fripte_cu_usturoi_si_menta

  • 1 kg vinete
  • 1 kg dovlecei
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita menta
  • 200 g iaurt

 

Mod de preparare:

Cureţi de coajă vinetele şi dovleceii. Tai dovleceii şi vinetele în rondele: cele de dovlecel groase de 5 mm, iar cele de vinete ceva mai grosuţe, de circa 7 mm.

Presari vinetele cu puţină sare şi le laşi într-o strecurătoare nemetalică, să se scurgă sucul lor amărui.

După 10 minute, le opăreşti şi le scurgi prin presare. Pe grătarul uns cu ulei, frigi dovleceii şi vinetele.

Toci fin frunzele de mentă şi le amesteci împreună cu iaurtul şi usturoiul curăţat şi zdrobit.

Amesteci legumele cu dressingul şi pui salata într-o caserolă, în frigider, pentru ca până a doua zi să se condimenteze plăcut legumele. O consumi de la rece.

Salata de vinete fripte cu usturoi si menta

Salata_de_vinete_fripte_cu_usturoi_si_menta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.