Salata de varza si morcov

Printeaza

Salata de varza si morcov din: morcovi, ceapa, varza, lamaie, portocala, ulei, alune de padure, miere, otet, sare, piper.

Ingrediente:Salata de varza si morcov

  • 1 kg morcovi
  • 3 cepe mici
  • 1 varză roşie de dimensiune medie
  • 1 lămâie
  • 1 portocală de preferinţă roşie
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 50 g alune de pădure
  • 1 lingură miere
  • 1 lingură oţet de mere (opţional)
  • sare
  • piper alb măcinat

 

Mod de preparare:

Se taie morcovii în bastonaşe, ceapa solzişori şi varza fideluţă.

Se pun într-un vas termorezistent morcovii, ceapa, zeama şi miezul de la 1 portocală şi 3 linguri ulei de măsline. Se presară sare şi piper după gust. Se încălzeşte cuptorul şi se coc legumele timp de 15-20 de minute, la foc mediu, până când morcovii se înmoaie.

Se amestecă sucul de portocală rămas, cu 1 lingură de ulei de măsline şi 1 lingură de miere.

Se pune într-un bol varza fin tocată şi se stropeşte cu zeama de lămâie, care ajută la păstrarea îndelungată a culorii. Se pune amestecul de morcovi şi ceapă, se presară alunele de pădure mărunţite şi prăjite.

Se stropeşte salata cu dressingul de portocală şi se presară puţină sare. Se serveşte salata imediat, caldă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.