Salata de pui cu sos de maioneza

Printeaza

Salata de pui cu sos de maioneza din: sunca de pui, bacon, cartofi, rosii, ardei gras, masline, ulei, zeama de lamaie, patrunjel, marar, sare, piper.

Ingrediente:Salata de pui cu sos de maioneza

  • 300 g sunca de pui
  • 200 g bacon
  • 300 g cartofi fierti in coaja
  • 2 rosii
  • 1 ardie gras
  • 100 g masline fara samburi
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri patrunjel si marar tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Preparaţi sosul. Puneţi într-un castron maioneza, muştarul, iaurtul, zahărul, oţetul, sare şi piper. Amestecaţi totul cu un tel. Jumătate din cantitatea de sos o puneţi deoparte, pentru ornat. Restul sosului rămâne în castron.

Fierbeţi carnea de pui, tăiaţi-o cubuleţe sau fâşii. Fierbeţi mazărea câteva minute în puţină apă cu sare; scurgeţi-o. Tăiaţi ţelina şi gulia cubuleţe sau julien. Curăţaţi merele de cotoare şi tăiaţi-le cuburi mici. Puneţi carnea, ţelina, gulia, mazărea şi merele în castronul cu sos şi amestecaţi.

Pregătiţi vasele pentru servirea salatei. Alegeţi cupe cu picior. Treceţi o felie de lămâie pe buza vaselor, pentru a le umezi, iar apoi treceţi marginea cupelor prin boia de ardei. Distribuţi salata în cupe şi adăugaţi 1-2 linguriţe de sos.

In mijlocul fiecărei cupe puneţi câte o jumătate de ou fiert, iar pe marginea cupei agăţaţi o felie de lămâie. Păstraţi cupele de salată la frigider până la servire.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ana Mihalcea

    O sa fac si eu salata asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.