Salata de gulii cu peste afumat si ceapa rosie

Printeaza

Salata de gulii cu peste afumat si ceapa rosie din: gulii, peste afumat, ardei gras galben, ardei gras rosu, ceap rosie, lamaie, morcov, ulei de masline, sare, piper, zahar.

Salata de gulii cu peste afumat si ceapa rosie

Ingrediente:

  • 3-4 gulii
  • 200 g peşte afumat
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ceapă roşie mare
  • 1 lămâie
  • 1 mor­cov
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă zahăr

Mod de preparare:

Cureţi guliile de coajă, le speli, le dai pe răzătoarea mare, apoi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Cureţi ardeii graşi de cotoare şi seminţe, apoi îi tai cubuleţe.

Ceapa curăţată şi spălată o toci mărunt. Cureţi morcovul, îl speli şi îl dai pe răzătoa­rea mare.

Amesteci într-un bol de salată mai mare toate aceste legume, după care adaugi zahărul şi potriveşti gustul de sare şi piper.

Omogenizezi compoziţia, până când zahărul se topeşte, apoi adaugi uleiul şi amesteci din nou. Acoperi bolul cu fotie de plastic şi-dai salata la frigider pentru 2 ore.

Cureţi peştele de oscioare şi îl tai bucăţele. După cele 2 ore, scoţi salata şl adaugi peştele afumat. Omoge­nizezi din nou şi pui salata pe un platou, ornând-o cu feliuţe de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.