Salată de fructe de mare, în stil thailandez
PrinteazaSalată de fructe de mare, în stil thailandez din: creveti, calamar, sare, fasole verde, rosii cherry, ceapa, ghimbir, coriandru, suc de lamaie, sos de peste, zahar brun, piper si ulei de soia.
- 200 g creveti fara cozi si eviscerati
- 200 g calamar
- sare
- 200 g fasole verde
- 100 g rosii cherry
- 1 ceapa mica
- 1 bucata de ghimbir cat o nuca
- 6 crengute coriandru
- 3 linguri suc de lamaie
- 2 linguri sos de peste
- 1 lingurita zahar brun
- piper
- 1 lingura ulei de soia
Mod de preparare:
Creveţii şi calmarul se clătesc bine cu apă rece şi se scurg. Calmarul se taie inele, într-o crăticioară se pune la fiert puţină apă cu sare, în care se pun 4-5 minute calmarul şi creveţii, la foc mediu. Fasolea verde se spală şi se taie bucăţi mai mici. Se fierbe cea 6 minute, apoi se scurge bine de apă.
Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Roşiile se taie jumătăţi. Ghimbirul se rade pe răzătoarea fină. Se rup frunzuliţele de coriandru. Sucul de lămâie, sosul de peşte, zahărul brun, piperul şi sosul de soia se amestecă bine.
Intr-un castron mare se pun creveţii, calmarul, fasolea, roşiile, ceapa si coriandrul, se amestecă şj se toarnă deasupra sosul. Se dă cu sare şi piper, după gust.
Salată de fructe de mare, în stil thailandez
Pofta buna!