Salata de fasole uscata
PrinteazaO reteta de salata de fasole uscata cu ceapa, usturoi, sare, zeama de lamaie, ulei de masline, patrunjel verde si busuioc verde.
- 400 g fasole alba
- 1 ceapa mare
- 2-3 catei usturoi
- sare
- zeama de la 2 lamai
- 2 linguri ulei de masline
- 3-4 fire de patrunjel verde
- 1 fir busuioc verde
Mod de preparare:
Se lasa fasolea sa se inmoaie de seara pana dimineata, in apa calduta. Dimineata se pune sa fiarba in 2-3 ape pentru a elimina toxinele. Dupa ce s-a fiert fasolea, se scurge de zeama si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Intr-un bol, se pun fasolea fiarta, ceapa si usturoiul tocate marunt si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. In salata de fasole se mai pune zeama de la o lamaie sau otet aromatic si ulei de masline.
Ingredientele se amesteca usor sa nu se zdrobeasca. Se orneaza cu busuioc sau cu patrunjel verde.
Poftă bună!