Rulouri cu dovlecei si alune

Printeaza

Rulouri cu dovlecei si alune din: icre, paine, ulei, lamaie, alune, ceapa, dovlecei, sare, piper.

Ingrediente:Rulouri cu dovlecei si alune

  • 1 lingură cu icre
  • 0 felie de pâine înmuiată în lapte
  • 500 g ulei
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1 ceapă mică
  • 100 g alune de pământ
  • 2 dovlecei
  • piper
  • sare
  • ulei de măsline
  • frunze de rucola pentru decor

 

Mod de preparare:

Spală dovleceii, taie-i felii subţiri cu ajutorul cuţitului de curăţat legume, presară sare pe ei şi lasă-i la scurs vreo 15 minute.

Intre timp, pune într-un bol icrele, felia de pâine stoarsă bine şi amestecă apoi cu mixerul la viteză mare. Adaugă uleiul puţin câte puţin.

Când pasta a început să-şi mărească volumul, toarnă zeama de lămâie, tot puţin câte puţin, după cât de acre le vrei. La final, adaugă ceapa tăiată bob de orez şi lasă icrele la frigider.

Prăjeşte în puţin ulei alunele, după care amestecă-le cu salata de icre.

Tamponează feliile de dovlecel pentru a îndepărta excesul de apă. Unge-le cu ulei de măsline, presară sare şi piper şi prăjeşte-le în uleiul alunelor, 2-3 minute, pe ambele părţi.

Aşază salată de icre pe câte o felie de dovlecel, rulează şi prinde cu scobitori.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.