Rulada elvetiana

Printeaza

Acest desert delicios şi versatil este făcut dintr-un strat subţire de aluat pufos de chec şi 0 umplutură dulce.

Aluatul se coace într-o tavă dreptunghiulară cu margini puţin înalte, tapetată cu hârtie cerată sau pergament, astfel încât checul să poată fi uşor scos din tavă.

Imediat după coacere, înainte de a se întări, foaia de chec este unsă cu gem, pastă de ciocolată, jeleu de lămâie sau cremă de unt şi rulată rapid dinspre latura îngustă.

Dacă aluatul este preparat cu ciocolată, umplutura va fi albă, pentru a forma un contrast cromatic. Rulada se taie în felii groase şi se serveşte.

In Statele Unite, rulada este numită jelly roll, în Franţa găteau rouie, în Germania Biskuitrolle, iar în Spania brazo de gitano.

Rulada a început să fie preparată la jumătatea secolului XIX. Popularitatea ei s-a extins în fostul Imperiu Britanic, până în Orientul îndepărtat şi, în special, în Honk Kong.

In China şi în Japonia sunt foarte apreciate variante mai uşoare ale ruladei.

 

Rulada elvetiana

Rulada elvetiana

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.