Rulada din turta dulce

Printeaza

Rulada din turta dulce din: faina, zahar, miere, bicarbonat, lamaie, scortisoara, cuisoare, nuci, gem.

Ingrediente:Rulada din turta dulce

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 250 g zahăr pudră
  • apă
  • 6 linguri miere
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 praf cuişoare

Pentru umplutură:

  • 50 g nuci
  • gem de prune
  • zahăr pudră, pentru decor

 

Mod de preparare:

Stingi bicarbonatul cu zeama de lămâie şi-l pui peste zahărul pudră. Incorporezi făina amestecată cu scorţişoara şi cuişoarele. Adaugi mierea, torni apă călduţă şi frămânţi până când obţii un aluat omogen, care nu se mai ţine de mâini.

Intinzi o foaie nu foarte subţire din el, o ungi cu gem de prune şi rulezi. Aşezi rulada într-o tavă tapetată şi presari peste ea nucile sfărâmate. Dai rulada la cuptor până când se rumeneşte uşor.

După ce s-a răcorit, o pudrezi cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.