Ruladă albă

Printeaza

Ruladă albă din: faina, unt, praf de copt, oua, zahar pudra, zahar vanilinat, sare, mascarpone, frisca lichida, visine, esenta de vanilie, zahar si rom.

Ingrediente:Rulada_alba

pentru aluat:

  • 100 g faina
  • 70 g unt
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 oua
  • 150 g zahar pudra
  • un plic zahar vanilinat
  • 2 linguri apa
  • un praf de sare

pentru umplutura:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 g visine sau cirese din compot
  • esenta de vanilie

pentru sirop:

  • 100 ml apa
  • 50 g zahar
  • 3 linguri rom

pentru decor:

  • 4 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • un praf sare

 

Mod de preparare:

Se pun fructele din compot să se scurgă. Pentru sirop, se fierbe apa cu zahărul şi, după ce s-a topit acesta, se trage de pe foc şi se pune romul. Se lasă siropul deoparte. Pentru cremă, se bate frişca lichidă, după care se amestecă uşor cu mascarpone, esenţa de vanilie şi fructele bine scurse.

Pentru aluat, se topesc 60 g unt, iar gălbenuşurile se mixează cu zahărul şi zahărul vanilinat. Apoi, se adaugă apa, se amestecă şi se pun făina, praful de copt, untul topit şi spuma de albuşuri bătute cu un praf de sare. In tava de cuptor se aşază hârtie de copt, se toarnă aluatul, se întinde şi se dă la cuptor 15 minute.

Se scoate de la cuptor şi se acoperă cu un şervet umed. După răcire, se scoate hârtia, se îmbibă blatul cu sirop şi se pune crema. Se rulează şi se dă la rece.

Pentru bezea, se bat albuşurile cu un praf de sare, adăugând treptat zahărul. Se pune spuma într-un pos şi se trasează dungi de spumă pe lungimea ruladei. Se mai dă la cuptor pentru 20 de minute. Se aduce la masă cu fructe aşezate deasupra.

Ruladă albă

Rulada_alba

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.