Rosii murate cu usturoi (muraturi)

Printeaza

O reteta de rosii murate cu usturoi din: rosii, telina, usturoi, marar verde, foi de dafin si sare.

Ingrediente:Rosii murate cu usturoi (muraturi)

  • 2 kg roşii mici spre medii
  • 1 rădăcină de ţelină
  • 4-5 căpăţâni de usturoi
  • 1 legătură de mărar verde
  • 3  foi de dafin
  • 3 linguri de sare

 

Mod de preparare:

Alege roşii mai micuţe şi tari. Spală-le şi pune- le în borcanul spălat şi uscat, intercalate cu căţei de usturoi, bucăţi de rădăcină de ţelină şi frunze de dafin. Adaugă mărarul deasupra.

Fierbe într-o oală 3-4 litri de apă. Las-o la răcit până la 30°C şi dizolvă sarea în apa fiartă. Toarnă amestecul în borcanele cu roşii până se umplu ochi. Infiletează capacul foarte bine.

Rosii murate cu usturoi

Rosii murate cu usturoi (muraturi)

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.