Retete traditionale: Slanina afumata

Printeaza

Slanina afumata

Slănina, preparată la fel ca în reţeta Slănină crudă sărată, se scoate din vas. Slanina afumata

Se îndepărtează sarea, dacă are prea multă, şi se pune în apă rece pentru o oră. Fiecare bucată în parte se străpunge la un capăt, se leagă cu sfoară şi se agaţă, în curent, la aer uscat, pentru a se zvânta. Apoi bucăţile de slănină se ţin la afumat 3-4 zile.

Aveţi grijă ca temperatura fumului să nu fie prea ridicată; în acest caz, slănina se va topi uşor, calitatea având de suferit. (Temperatura fumului nu trebuie să depăşească 18-20 grade Celsius.) Când slănina este afumată corespunzător, culoarea trebuie să fie roşiatică-gălbuie.

După preferinţă, putem prepara acest tip de slănină cu usturoi: înainte de sărare, slănina poate fi frecată cu usturoi sau, în timpul aşezării bucăţilor de slănină sărată în vas, între acestea se pot pune căţei de usturoi, tăiaţi subţire, precum şi foi de dafin.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.