Retete delicioase: Budinca de legume
PrinteazaO reteta gustoasa de budinca de legume din: ardei gras, ciuperci, masline verzi, sunca, faina, unt, lapte, oua, branza rasa, smnatana, sare, pesmet.
- 2 ardei grasi
- 500 g ciuperci
- 100 g masline verzi fara samburi
- 200 g sunca
- 1 lingura faina
- 1 lingură cu unt
- 1 ceşcuţă cu lapte
- 2 ouă
- 2 linguri cu brânză rasă
- 200 g smântână
- sare
- pesmet
Mod de preparare:
Spală ciupercile, curăţă-le, opăreşte-le, scurge-le bine şi taie-le în felii potrivit de groase.
Separat, rumeneşte o lingură cu făina în untul topit. Stinge cu lapte până obţii un sos de consistenţa unei smântâni mai groase.
După ce s-a răcorit, pune ouăle bătute bine, brânza rasă, un praf de sare şi smântână.
Adaugă ciupercile, măslinele fără sâmburi şi tăiate rondele, şunca şi ardeii graşi cubuleţe. Amestecă uşor şi toarnă compoziţia astfel obţinută într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 45 de minute.
Budinca de legume
Pofta buna!