Retete delicioase: Budinca de legume

Printeaza

O reteta gustoasa de budinca de legume din: ardei gras, ciuperci, masline verzi, sunca, faina, unt, lapte, oua, branza rasa, smnatana, sare, pesmet.

Ingrediente:Budinca de legume

  • 2 ardei grasi
  • 500 g ciuperci
  • 100 g masline verzi fara samburi
  • 200 g sunca
  • 1 lingura faina
  • 1 lingură cu unt
  • 1 ceşcuţă cu lapte
  • 2 ouă
  • 2 linguri cu brânză rasă
  • 200 g smântână
  • sare
  • pesmet

Mod de preparare:

Spală ciupercile, curăţă-le, opăreşte-le, scurge-le bine şi taie-le în felii potrivit de groase.

Separat, rumeneşte o lin­gură cu făina în untul topit. Stinge cu lapte până obţii un sos de consistenţa unei smântâni mai groase.

După ce s-a răcorit, pune ouăle bătute bine, brânza rasă, un praf de sare şi smân­tână.

Adaugă ciupercile, măslinele fără sâmburi şi tăiate rondele, şunca şi ardeii graşi cubule­ţe. Amestecă uşor şi toarnă compoziţia astfel obţinută într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 45 de minute.

Budinca de legume

Budinca de legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.