Retete de Revelion: Aperitiv din aluat cu cartofi
PrinteazaRetete de Revelion: Aperitiv din aluat cu cartofi din: cartofi, faina, oua, sare, piper, cascaval, branza, sunca.
- 1 kg cartofi
- 400 g făină
- 2 ouă
- 1 linguriţă cu sare
- piper măcinat
- 3 linguri cu caşcaval ras
- 300 g brânză dulce de vaci (sau urdă)
- 300 g şunca presata
- 1 linguriţă de piper măcinat
- 1 ou
Mod de preparare:
Spălaţi si fierbeţi cartofii în apă caldă cu sare timp de 30 min. Curaţaţi-i cat sunt calzi, apoi sfarâmaţi-i cu furculiţa, turnaţi peste piureul obţinut 1 ceaşca cu lapte fierbinte, amestecaţi energic.
Puneţi sare şi puţin piper macinat, 2 oua, adaugaţi faina si frământaţi un aluat tare pe care îl puneţi deoparte pentru 15 min, acoperit cu servet curat.
Faceţi un amestec din brânză dulce de vaci, şunca presata taiata bucăţi mici, sare, piper măcinat şi 1 ou. Omogenizaţi.
Intindeţi foi de aluat groase de 1 cm, tăiaţi din ele pătrate cu latura de 4-5 cm, puneţi umplutură de branza şi şunca pe un colţ, acoperiţi cu aluatul liber, lipiţi marginile.
Puneţi triunghiurile pe o tavă unsă, coaceţi la foc potrivit (180° C) timp de 20 minute. Trageţi tava din cuptor, presăraţi caşcavalul ras pe plăcinţele, mai coaceţi 5 minute.
Serviţi aperitivul cald, cu ţuică.
Pofta buna!