Retete culinare: Guacamole
PrinteazaO reteta de guacamole din: avocado, rosii, ceapa, usturoi, lamaie, ulei de masline, sare, paine, piper si paine prajita.
Deşi este fruct, avocado se consumă mai ales ca fel de mâncare, nu ca desert. Pulpa este moale şi are gust de nucă. Considerat un aliment complet, poate suplini o masă datorită conţinutului de proteine, grăsimi, antioxidanţi şi fibre. Are peste 25 de vitamine si minerale esenţiale.
Intrucât avocado conţine ulei în proporţie de până la 30%, i se mai spune unt vegetal. Este de mărimea unui cartof mare şi are un singur sâmbure şi o pulpă untoasă. La maturitate, fructul este verde, negru, purpuriu sau roşiatic,în funcţie de varietate.
Dacă fructul de avocado e tare, ţine-l vreo două zile într-o pungă de hârtie până se înmoaie. Pulpa va fi precum o crema.
- 2 avocado
- 2 rosii
- 1 ceapa mica
- 1 catel de usturoi
- 1 lamaie
- 1 lingura cu ulei de masline
- sare
- paine
- piper
- paine prajita
Mod de preparare:
Taie pe jumătate fructele de avocado şi, cu o linguriţă, scoate sâmburele. îndepărtează coaja. Pasează cu blenderul până se formează o pastă fină, adaugă zeama de lămâie şi amestecă.
Curăţă roşiile de coajă şi taie-le în cubuleţe. Adaugă-le peste pasta de avocado şi mixează. Toarnă uleiul de măsline şi amestecă. Pune în com¬poziţie ceapa şi usturoiul tocate fin, sare şi piper.
Ţine la rece zece minute. Consumă la scurt timp după preparare. Altfel, se oxidează şi capătă un aspect inestetic. Unge feliile de pâine prăjită sau chipsurile şi serveşte alături de castraveţi sau roşii.
Guacamole
Pofta buna!