Retete de Craciun: Sangerete
PrinteazaSangerete din: mate de porc, ceapa, pulpa de porc, sunca, sorici, sange de porc, sare grunjoasa, piper, otet de mere si cuisoare.
- 3-4 mate de porc
- 3 cepe albe
- 400 g pulpa de porc
- 400 g sunca de porc
- 400 g sorici
- 800 ml sange de porc
- sare grunjoasa
- piper
- otet de mere
- 10 g cuisoare
Mod de preparare:
Se spală maţele şi se curăţă cu sare grunjoasă si oţet de mere. Se spală atât cu apă caldă, cât şi cu apă rece. Se lasă câteva ore în oţet cu sare. 2. Separat, se taie carnea de porc bucăţi potrivite si se fierbe împreună cu şoriciul, cu sare, piper si cuisoare.
Intre timp, se taie şunca mărunt şi, după ce au fiert şoriciul şi carnea, se taie sau se trec prin robot. Se amestecă cu ceapa si cu sângele. Se umplu maţele cu compoziţia, se leagă şi se fierb aproximativ o oră. Se scot, se scurg si se pun la uscat. Dacă se doreşte, se pot afuma.
Sangerete
Pofta buna!