Sangerete cu ienibahar 

Printeaza

Sangerete cu ienibahar din: mate de caltabos, sange de porc, carne grasa, sorici, orez, sare, piper, cimbru si ienibahar.

Ingrediente:Sangerete cu ienibahar

  • 2-3 mate groase de caltabos
  • 1 l sange de porc
  • 1,5 kg carne grasa (fleica)
  • 300 g sorici
  • 500 g orez
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ienibahar

 

Mod de preparare:

Spală maţele cu multă apă cu oţet şi lasă-leîn apă rece. Pune carnea şi şoriciul în apă cu sare.

Separat, fierbe orezul (alege un orez de calitate). După ce a fiert, dă carnea prin maşina de tocat. Dă sângele în câteva clocote, într-un vas mare, amestecă sângele, carnea tocată, orezul fiert şi mirodeniile.

Scurge maţele şi umple-le, dar nu foarte îndesat. Pune carnaţii la fiert în apă cu sare cât săi acopere şi lasă 10-15 minute de la primul clocot, ca să se închege.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.