Reteta zilei: Tarta cu branza si smochine

Printeaza

Tarta cu branza si smochine din: aluat de patiserie, smochine, ceapa rosie, branza albastra, ulei de masline, otet balsamic, zahar brun, cimbru, rucola.

Ingrediente: 

  • 300gr aluat de patiserie
  • 3 smochine proaspete
  • 2 cepe rosii
  • 50gr brânză albastră
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 lingură de oțet balsamic
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 praf cimbru uscat
  • 1 legatura rucola

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200C. Se taie ceapa felii.

Tarta cu branza si smochine

Încălziți uleiul într-o tigaie, adăugați ceapa și gătiți timp de 3-5 minute.

Adăugați zahăr și oțet balsamic și gătiți timp de 3-5 minute.

Tarta cu branza si smochine

Intindeti aluatul intr-o tava si intepati cu o furculita.

Tarta cu branza si smochine

Tăiați smochinele în felii. Aranjați ceapa caramelizată peste aluat.

Adaugati smochine, presărați cimbru și brânză albastră.

Tarta cu branza si smochine

Coaceți timp de 20-25 minute. Lăsați să se răcească puțin.

Tarta cu branza si smochine

Presărați cu rucola, taiati si serviti.

Tarta cu branza si smochine

Tarta cu branza si smochine

Tarta cu branza si smochine

 

 

Poftă bună!

 

 


 

Tarta de orez cu dulceata

Tarta cu banane si caramel

Tarta cu banane si caramel din: banane, biscuiti, zahar, unt, frisca, lapte, ciocolata. Ingrediente: 3 banane 300 g biscuiţi sfărâmicioşi 30 g zahăr brun 100 g unt topit 400 ml frişcă lichidă îndulcită 500 g lapte concentrat ciocolată neagră, pentru servit   Mod de preparare: Cutia de lapte concentrat se pune la fiert în oala […]

Tarta aromata cu gem

Tarta aromata cu gem din: faina, ou, unt, sare, zahar, gem, nuci, zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină un ou 150 g unt 4 linguri apă un praf sare o lingură zahăr Pentru umplutură: un borcan de gem, după gust o lingură nuci fin măcinate zahăr pudră, pentru servit   Mod de preparare: […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.