Tarta aromata cu gem

Printeaza

Tarta aromata cu gem din: faina, ou, unt, sare, zahar, gem, nuci, zahar pudra.

Ingrediente:Tarta aromata cu gem

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • un ou
  • 150 g unt
  • 4 linguri apă
  • un praf sare
  • o lingură zahăr

Pentru umplutură:

  • un borcan de gem, după gust
  • o lingură nuci fin măcinate
  • zahăr pudră, pentru servit

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă ingredientele şi se obţine o cocă potrivit de tare. Din aluat se opreşte o treime, iar restul se întinde puţin cu sucitorul.

Se aşază apoi în forma de copt şi se unge cu gem. Se presară nucile, iar din aluatul oprit se modelează benzi care se aşază deasupra ca nişte gratii şi pe margini.

Se lasă la cuptor 25 de minute. Se serveşte cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.