Reteta zilei: Supa de peste cu ierburi aromatice

Printeaza

Supa de peste cu ierburi aromatice din: ulei de masline, ceapa, praz, usturoi, rosii, supa de peste, pasta de tomate, sofran, ierburi aromatice, mix de peste, cartofi, sare, piper, piper cayenne, paine prajita, patrunjel.

Supa de peste cu ierburi aromatice

Supa de peste cu ierburi aromatice

Ingrediente: 

  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 cepe, tocate
  • 2 fire praz, partea alba tocata
  • 4 catei usturoi, tocat
  • 450gr rosii, fara coaja si tocate
  • 3 l supa de peste
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 praf sofran
  • 1 buchet ierburi aromatice
  • 3kg mix de peste, bucati
  • 4 cartofi, feliati subtire
  • sare si piper, piper cayenne, paine prajita, patrunjel, pentru servire

Mod de preparare:

Incalziti uleiul intr-o oala si gatiti ceapa, prazul, usturoiul si rosiile pentru cateva minute. Adaugati supa, pasta de tomate si sofranul.
Adaugati ierburile si aduceti la fierbere, pana se patrund aromele. Dati focul la mic si adaugati pestele si cartofii.

Supa de peste cu ierburi aromatice
Gatiti 5-8 minute si scoateti pestele pe masura ce se gateste. Continuati sa gatiti pana se patrund cartofii. Asezonati cu sare, piper si piper cayenne.
Incorporati pestele inapoi in supa si lasati sa se odihneasca preparatul cateva minute.

Supa de peste cu ierburi aromatice
Garnisiti cu patrunjel si serviti cu paine prajita.

Supa de peste cu ierburi aromatice

Supa de peste cu ierburi aromatice

Supa de peste cu ierburi aromatice

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.