Reteta zilei: Porc caramelizat

Printeaza

Porc caramelizat din: porc, zahar brun, piper cayenne, ghimbir, piper, sare, ceapa, ulei, ceapa verde.

Poate te intereseaza si Coaste de porc cu sos barbeque

Porc_caramelizat_14

Porc caramelizat

Ingrediente:

  • 1,5 kg carne de porc
  • 1/2 cană de zahăr brun
  • 1 lingurita piper cayenne
  • 1 lingurita praf de ghimbir
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 1 linguriță de sare
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ceapa verde, pentru garnitura

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 160C. Amestecati împreună zahăr brun, piper cayenne, praf de ghimbir, piper negru și sare.

Porc_caramelizat_03
Cu jumatate din acest amestec se freaca carnea, cealalta jumatate se pastreaza deoparte. Se încălzește uo tigaie si se adauga 1 lingura de ulei.

Porc_caramelizat_04
Rumeniti carnea de porc pe toate partile. Transferati apoi la cuptor pentru 25-30 de minute. Întoarceți carnea de porc la jumătatea timpului de preparare.

Porc_caramelizat_06

Scoateti din cuptor si lasati sa se odihneasca timp de 10 minute. Între timp se toaca ceapa. Feliati carnea de porc în felii subțiri.

Porc_caramelizat_08

Se încălzește un pic de ulei în wok si se amesteca ceapa cubulete. Gatiti ceapa timp de aproximativ 2 minute. Apoi adăugați carnea de porc felii si amestecati bine cu ceapa.

Porc_caramelizat_09
Adăugați restul de mix de condimente si se amestecă cu carnea de porc pana se caramelizeaza.

Porc_caramelizat_11
Se decoreaza carnea de porc caramelizata cu ceapa verde felii. Se serveste cu orez sau ca o umplutura pentru sandwich-uri.

Porc_caramelizat_12

Porc caramelizat

Porc_caramelizat_13

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Matache Mihaela

    Vreau si eu!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.