Reteta zilei: Pateu de ficat de pui

Printeaza

Pateu de ficat de pui din: ficat de pui, morcov, ceapa, sare, piper, marar, coniac, unt, ulei de masline.

Ingrediente: Pateu de ficat de pui

  • 1 kg ficat de pui
  • 1 morcov ras
  • 1 ceapa tocata
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper
  • 1/4 linguriță de mărar proaspăt tocat
  • 1 linguriță coniac
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare:

Se spala si se toaca ficatul.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu. Se adaugă morcovul ras și ceapa tocată, se sotează aproximativ 5 minute.

Pateu de ficat de pui
Adăugați ficatul de pui și gătiți încă 10 minute. Adăugați mărar, sare și piper. Se amestecă bine, se oprește focul și se lasă să se răcească ușor.

Pateu de ficat de pui
Puneți amestecul într-un blender cu unt și coniac, omogenizați.
Se transferă în castron, se acoperă și se pune la frigider timp de aproximativ 2 ore.
Se servește pe felii de paine.

Pateu de ficat de pui

Pateu de ficat de pui

Pateu de ficat de pui

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Pateu de ficat de pui
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.