Reteta zilei: Pateu de ficat de pui

Printeaza

Pateu de ficat de pui din: ficat de pui, morcov, ceapa, sare, piper, marar, coniac, unt, ulei de masline.

Ingrediente: Pateu de ficat de pui

  • 1 kg ficat de pui
  • 1 morcov ras
  • 1 ceapa tocata
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper
  • 1/4 linguriță de mărar proaspăt tocat
  • 1 linguriță coniac
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri de ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se spala si se toaca ficatul.

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mediu.

Se adaugă morcovul ras și ceapa tocată, se sotează aproximativ 5 minute.

Pateu de ficat de pui
Adăugați ficatul de pui și gătiți încă 10 minute. Adăugați mărar, sare și piper.

Se amestecă bine, se oprește focul și se lasă să se răcească ușor.

Pateu de ficat de pui
Puneți amestecul într-un blender cu unt și coniac, omogenizați.

Se transferă în castron, se acoperă și se pune la frigider timp de aproximativ 2 ore.

Se servește pe felii de paine.

Pateu de ficat de pui

Pateu de ficat de pui

Pateu de ficat de pui

Pofta buna!


poate te intereseaza si:

 

Pateu de ficatei de pui

Pateu de ficatei de pui

O reteta delicioasa de pateu din: ficat de pui, miere, ulei de masline, marar verde. Ingrediente: 250-300 g ficăţei de pui 1-2 linguriţe miere 1 lingură ulei de măsline mărar verde sau uscat     Mod de preparare: Fierbi ficăţeii foarte bine în apă cu sare, apoi scurgi apa din oală. Pasezi, folosind blenderul sau […]

 

Pate de pui cu coniac

Pateu din ficăţei de pui cu mere

O reteta delicioasa de Pateu din ficăţei de pui cu mere din: unt, mar, ceapa, ficatei de pui, rachiu de mere, cimbru, smantana, sare si piper. Ingrediente: 200g unt 1 măr galben aromat 50 g ceapă 450 g ficăţei de pui 50 ml rachiu de mere (Calvados), coniac sau whisky 1 linguriţă cimbru uscat 50 […]

Pateu de ficatei de pui

Pasta din ficat de porc

Pasta din ficat de porc din: ficat de porc, unt, ulei, ceapa, coniac, sare, nucsoara, piper. Ingrediente: 200-300 g ficat de porc (sau fimţei de pasăre) 150-200 g unt 100 ml ulei 100 g ceapă o lingură coniac sare nucşoară piper, după preferinţă   Mod de preparare: Se pune la fiert ficatul şi când aproape […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.