Ficat de pui cu struguri si ciuperci

Printeaza

Ficat de pui cu struguri si ciuperci din: ficat de pui, sare, piper, sunca de Parma, unt, ciuperci, vin, struguri, paine prajita, frunze de nasturel.

Ingrediente:Ficat_de_pui_cu_struguri_si_ciuperci

  • 400 g ficat de pui
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 4 felii de şuncă de Parma
  • 60 g unt
  • 100 g ciuperci champignon brune, înjumătăţite
  • 6 linguri cu vin Marsala (sau alt vin roşu)
  • 150 g struguri albi, întregi sau înjumătăţiţi dacă au boabele mari
  •  felii de pâine prăjită
  • frunze de năsturel

 

Mod de preparare:

Taie ficatul în bucăţi şi asezonează-le cu sare şi piper. Rupe feliile de şuncă în bucăţi şi prăjeşte-le într-o tigaie până devin crocante.

Topeşte jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie şi prăjeşte ficatul 3-5 minute pe fiecare parte.

Acesta trebuie să rămână roz în interior.

Scoate ficatul din tigaie şi păstrează-l cald.

Adaugă untul rămas şi prăjeşte ciupercile 5 minute, până s-au înmuiat. Toarnă vinul şi lasă să fiarbă până când sosul s-a îngroşat.

Pune ficatul înapoi în tigaie, adaugă strugurii şi lasă să se încălzească.

Serveşte ficatul cu sos de ciuperci şi struguri, cu şuncă pe pâine, alături de o salată de năsturel.

 

Ficat de pui cu struguri si ciuperci

Ficat_de_pui_cu_struguri_si_ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Ficatei de pui cu dovlecel pane

Ficatei de pui cu dovlecel pane

Ficatei de pui cu dovlecel pane din: ficatei de pui, dovlecei, faina, branza topita, masline, sare si piper.   Ingrediente: 500 g ficatei pui 2 dovlecei 2 oua 2 linguri faina branza topita masline fara samburi sare piper Mod de preparare: Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele. Ouale se bat si se amesteca […]

 

Ficat de pui gratinat

Ficat de pui gratinat din: ficat de pui, ceapa, mozzarella, unt, mere, marar, sare, piper. Ingrediente: 450 g ficat de pui o ceapă 2 mere 4-6 felii mozzarella 100 g unt 1/2 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Ceapa tăiată peştişori se pune la călit în unt topit. Se presară cu sare, se lasă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.