Reteta zilei: Oua coapte cu legume si parmezan
PrinteazaOua coapte cu legume si parmezan din: ulei de masline, ceapa, rosii, usturoi, sare, piper, spanac, oua, parmezan, paine prajita.
Poate te intereseaza si Mic dejun cu oua fierte, cartofi si dovlecei
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 1/4 cană de ceapă cuburi
- 1 cană cuburi dovlecel
- 3 roșii, cuburi
- 1 cățel de usturoi, tocat
- sare și piper
- 1 cană spanac
- 2 oua
- 2 linguri parmezan ras
- paine prajita, pentru servire
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C. Într-o tigaie medie, incalziti ulei de măsline la foc mediu-mare. Adăugați ceapa și dovleceii, gatiti timp de 5 minute, amestecand ocazional.
Adaugati rosii si usturoi si gatiti timp de 1 minut. Se condimentează cu sare și piper. Incorporati spanacul, se acopera si se fierbe aproximativ 1 minut. Se amestecă.
Ungeti un vas termorezistent cu ulei, transferați legumele. Spargeti ouălele deasupra.
Se condimentează cu sare și piper și se garniseste cu parmezan ras.
Coaceți pentru 10-12 minute. Lasati sa se răcească ușor, aproximativ 1-2 minute. Serviti cu paine prajita.
Oua coapte cu legume si parmezan
Pofta buna!