Reteta zilei: Orez cu seminte de susan

Printeaza

Orez cu seminte de susan din: ulei,turmeric, cardamom, seminte de coriandru, usturoi, orez basmati, supa, iaurt, seminte de floarea soarelui, seminte de susan, sare, piper, coriandru.

Ingrediente: 

  • 1 lingura ulei
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 6 pastai cardamom
  • 1 lingurita seminte de coriandru, zdrobite
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 200gr orez basmati
  • 400ml supa
  • 115gr iaurt
  • 1 lingura seminte de floarea soarelui, prajite
  • 1 lingura seminte de susan
  • sare si piper
  • coriandru, pentru servire

 

Mod de preparare:

Incalziti uleiul si gatiti usturoiul, impreuna cu condimentele aproximativ 1 minut, amestecand incontinuu.


Incorporati orezul si supa, aduceti la fierbere, acoperiti si fierbeti 15 minute.


Adaugati iaurtul si semintele.

Asezonati cu sare si piper, garnisiti cu coriandru si serviti.

Orez cu seminte de susan

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Orez cu lămâie

Orez cu lamaie si seminte de mustar

Orez cu lamaie si seminte de mustar din: orez basmati, ulei vegetal, seminţe de muştar, urad dhal (mazăre uscată mică, având boabele sparte în jumătăţi), frunze de curry, lamaie, frunze de coriandru, sare de mare.   Ingrediente: 455 g orez basmati 5 linguri de ulei vegetal 2 linguri seminţe de muştar 2 linguriţe urad dhal (mazăre uscată mică, având boabele […]

 

Orez cu bob rosu

Orez cu rosii, dovlecei, seminte, chilli, menta, coriandru si parmezan

Orez cu rosii, dovlecei, seminte, chilli, menta, coriandru si parmezan din: orez, ceapa, lapte, morcov, oua, telina, parmezan, rosii, supa, pasta de rosii, unt, boabe de coriandru ulei, vin alb, cimbru, boia, chilli, menta, pesmet, seminte de dovleac, seminte de floarea-soarelui, foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 2 căni cu orez 2 cepe 1 ceaşcă […]

 

Miel cu orez si seminte de pin

Miel cu orez si seminte de pin din: carne de miel, orez, ceapa, unt, seminte de pin, zer. Ingrediente: 4 kg carne de miel 2 kg de orez 1 ceapa unt seminte de pin 1 kg de zer   Mod de preparare: Zerul se lasa in apa timp de o ora, apoi se mixeaza intr-un […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.