Reteta zilei: Frittata cu spanac si ceapa

Printeaza

Frittata cu spanac si ceapa din: oua, lapte, ceapa, parmezan, spanac, ulei de masline, sare, piper.

Poate te intereseaza si:

 

Frittata_cu_spanac_si_ceapa_07

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 2 linguri de lapte
  • 1/3 ceapă feliata
  • ¼ cană de parmezan, bucati
  • 2-3 pumni de spanac
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper proaspăt măcinat dupa gust

 

 

Mod de preparare:

Bateti oualele cu lapte. Se încălzește tigaia și apoi se adaugă 1 lingura de ulei de masline.

Adăugați ceapa și gatiti la foc mediu-mare aproximativ 5 minute.

Apoi scoateți ceapa si puneti pe o farufurie.

Frittata_cu_spanac_si_ceapa_02

Dati focul la mediu si se adauga spanacul. Gatiti timp de aproximativ 30-45 de secunde.

Transferati pe o farfurie.

Frittata_cu_spanac_si_ceapa_03

Adăugați a doua lingura de ulei in tigaie, se lasa sa se incalzeasca, se adaugă ouăle.

Adaugati spanacul și ceapa, apoi parmezanul.

Frittata_cu_spanac_si_ceapa_04

Asezonati cu sare si piper. Gătiti amestecul timp de câteva minute.

Frittata_cu_spanac_si_ceapa_05

Pune tigaia in cuptorul preincalzit timp de 1½-2 minute.

Lasati sa se odihneasca, taiati si serviti.

Frittata_cu_spanac_si_ceapa_06

Frittata cu spanac si ceapa

Frittata_cu_spanac_si_ceapa_08

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Frittata de avocado cu ouă

Frittata de avocado cu ouă din: avocado, oua, ceapa rosie, ardei gras, branza feta, ulei de masline, sare, piper, otet balsamic. Avocado este recunoscut pentru conținutul său bogat în nutrienți. Este o sursă bună de grăsimi sănătoase, precum acizii grași mononesaturați și omega-3. De asemenea, avocado conține fibre, vitaminele K, C, E și complexul B, […]

 

retete

Frittata cu anghinare

Frittata cu anghinare din: unt, inimi de anghinare, ceapa, usturoi, oua, prmezan, branza. Ingrediente: 2 linguri unt 1 conserva inimi de anghinare, scurse 1 ceapa mica, feliata 1 catel usturoi 8 oua batute 40 gr parmezan ras 180 gr branza gruyere rasa     Mod de preparare: Intr-o tigaie mare topiti untul si sotati anghinarele, […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Asta e un fel de omleta

  2. Dap, un fel de omleta, numai ca frittata este mult mai buna si mai gustoasa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.