Reteta zilei: Frittata cu ceapa si cimbru
PrinteazaFrittata cu ceapa si cimbru din: ceapa, ulei de masline, usturoi, cimbru, oua, smantana, sare, piper.
Poate te intereseaza si Frittata cu dovlecel, rosii si porumb
Ingrediente:
- 1 ceapa, cuburi
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 lingura cimbru proaspat
- 6 oua
- 2 linguri smântână
- sare si piper
Mod de preparare:
Se încălzesc 2 linguri ulei de măsline într-o tigaie. Adăugați ceapa si gatiti, amestecand des, aproximativ 5 minute. Se condimentează cu sare și se adauga usturoi și cimbru.
Gatiti aproximativ 5 minute. Transferati ceapa pe o farfurie. Amestecati împreună ouăle, sare, piper și smântână într-un castron mare. Se incorporeaza ceapa.
Incalziti restul de ulei in tigaie. Se toarnă amestecul de ou. Folosiți o spatulă si amestecati usor. Rotiți focul la mic, se acopera si se gateste 10 minute. Descoperiti si mai gatiti cateva minute.
Dati apoi la cuptor pentru 2-3 minute. Se lasa sa se răcească frittata timp de 5-10 minute, iar apoi se serveste.
Frittata cu ceapa si cimbru
Pofta buna!
Asta e un fel de omleta