Reteta zilei: Cotlete la gratar

Printeaza

Cotlete la gratar din: cotlete de porc, sare, piper, chili, piper cayenne, patrunjel uscat.

Carnea de porc este o sursă bogată de proteine, care sunt esențiale pentru dezvoltarea și repararea țesuturilor, menținerea sănătății sistemului imunitar și susținerea creșterii musculare.

Carnea de porc conține o serie de vitamine și minerale esențiale, inclusiv vitamina B12, zinc, seleniu, fier și niacină. Aceste substanțe nutritive sunt importante pentru funcționarea optimă a organismului.

Consumul de carne de porc poate oferi o sursă de energie pe termen lung datorită conținutului său de proteine și grăsimi. De asemenea, poate contribui la o senzație de sațietate, ceea ce poate ajuta la controlul poftei de mâncare și la menținerea unei greutăți sănătoase.

Carnea de porc conține fier hemic, o formă de fier care este mai ușor absorbită de organism în comparație cu fierul non-hemic din surse vegetale.

Carnea de porc are un gust bogat și poate fi preparată într-o varietate de moduri, fiind ingredientul principal al unor preparate culinare delicioase și populare din întreaga lume.

 

 

Ingrediente:

  • 2 cotlete de porc cu os
  • 1 lingurita sare
  • ½ linguriță piper negru
  • ½ linguriță de praf de chili
  • ⅛ linguriță piper cayenne
  • ½ linguriță patrunjel uscat

 

 

 

Mod de preparare:

Încălziți grătarul. Așezați friptura intr-o tava.

Cotlete la gratar

Într-un castron mic se amestecă ingredientele. Dati carnea cu mixul de condimente si apoi transferati pe gratarul incins.

Cotlete la gratar

Gatiti cate 8-10 minute pe fiecare parte.

Cotlete la gratar

Lasati sa se odihneasca, apoi serviti.

Serviti calde.

Cotlete la gratar

Cotlete la gratar

Cotlete la gratar

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Cotlete de porc cu rozmarin la gratar

Cotlete de porc cu rozmarin la gratar

Cotlete de porc cu rozmarin la gratar din: cotlete de porc, rozmarin, usturoi, sare, piper. Ingrediente: cotlete de porc 2 lingurite rozmarin proaspăt tocat 2-3 catei de usturoi tocat 2 lingurite sare 2 lingurite piper   Mod de preparare: Se incalzeste gratarul. Adăugați rozmarin și usturoi intr-un castron impreuna cu sare și piper. Amestecati bine. […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.