Reteta zilei: Chiftelute de dovlecei cu gem picant

Printeaza

Chiftelute de dovlecei cu gem picant din: dovlecei, parmezan, oua, faina, sare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, cjili, zahar.

Chiftelute de dovlecei cu gem picant

Chiftelute de dovlecei cu gem picant

Ingrediente: 

  • 450gr dovlecei, rasi
  • 50gr parmezan, ras
  • 2 oua, batute
  • 4 linguri faina
  • ulei
  • sare si piper

Ingrediente gem chili:

  • 75ml ulei de masline
  • 4 cepe
  • 4 catei usturoi
  • 1-2 chili, tocati
  • 25gr zahar brun

Mod de preparare:

Pregatiti gemul, tocati ceapa si rumeniti intr-o tigaie in ulei. Adaugati apoi usturoiul si gatiti impreuna 20 de minute, amestecand frecvent pentru a evita lipirea.

Chiftelute de dovlecei cu gem picant
Lasati sa se raceasca si transferati in blender impreuna cu chili si zahar. omogenizati. Transferati inapoi in tigaie si gatiti 10 minute. Amestecati des.

Chiftelute de dovlecei cu gem picant
Pentru pregatirea chiftelutelor, scurgeti foarte bine dovleceii, apoi combinati cu parmezan, ou, faina, sare si piper.
Incalziti uleiul si cu ajutorul unei linguri formati chiftele. Rumeniti cate 2-3 minute pe fiecare parte. Pastrati calde pana terminati de prajit toate chiftelutele.

Chiftelute de dovlecei cu gem picant
Serviti cu gem picant.

Chiftelute de dovlecei cu gem picant

Chiftelute de dovlecei cu gem picant

Chiftelute de dovlecei cu gem picant

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.