Reteta zilei: Chiftelute de dovlecei cu gem picant
PrinteazaChiftelute de dovlecei cu gem picant din: dovlecei, parmezan, oua, faina, sare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, cjili, zahar.
Ingrediente:
- 450gr dovlecei, rasi
- 50gr parmezan, ras
- 2 oua, batute
- 4 linguri faina
- ulei
- sare si piper
Ingrediente gem chili:
- 75ml ulei de masline
- 4 cepe
- 4 catei usturoi
- 1-2 chili, tocati
- 25gr zahar brun
Mod de preparare:
Pregatiti gemul, tocati ceapa si rumeniti intr-o tigaie in ulei. Adaugati apoi usturoiul si gatiti impreuna 20 de minute, amestecand frecvent pentru a evita lipirea.
Lasati sa se raceasca si transferati in blender impreuna cu chili si zahar. omogenizati. Transferati inapoi in tigaie si gatiti 10 minute. Amestecati des.
Pentru pregatirea chiftelutelor, scurgeti foarte bine dovleceii, apoi combinati cu parmezan, ou, faina, sare si piper.
Incalziti uleiul si cu ajutorul unei linguri formati chiftele. Rumeniti cate 2-3 minute pe fiecare parte. Pastrati calde pana terminati de prajit toate chiftelutele.
Chiftelute de dovlecei cu gem picant
Pofta buna!