Reteta zilei: Chiftelute de curcan cu sos de rosii
PrinteazaChiftelute de curcan cu sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, nuci de pin, usturoi, patrunjel, busuioc, seminte de fenicul, pesmet, ricotta, parmezan coaja de lamaie, ou, carne tocata de curcan, sare, piper, rosiim vin rosu.
Ingrediente chiftele:
- 1/4 ceasca ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 1/2 cana nuci de pin
- 3 catei de usturoi, zdrobit
- 1/2 cana patrunjel proaspat, tocat
- 1/4 ceasca busuioc proaspat, tocat
- 1 lingurita seminte de fenicul
- 2/3 cana pesmet
- 1 canz branza ricotta
- 1/4 ceasca parmezan, ras
- coaja de la 1 lamaie
- 1 ou
- 1 kg carne tocata de curcan
- 1 1/2 lingurita sare
- 3/4 lingurita piper proaspat macinat
Ingrediente sos:
- 1 cutie de rosii
- 1/2 cana de vin rosu
- 1 lingurita de sare
- 3/4 lingurita piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Pentru prepararea chiftelelor, incalziti uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu si gatiti ceapa si nucile cateva minute. Se adauga usturoiul si gatiti pentru czteva minute. Lasati sa se raceasca.
Adaugati verdeata, semintele de fenicul, pesmet, ricotta, parmezan, coaja de lamaie si ou intr-un castron si se incorporeaza carnea de curcan. Adaugati ceapa si nucile de pin, se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca pana se combina. Lasati amestecul sa se odihneasca in frigider pentru cel putin 30 de minute.
Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati hartie de copt, formati chiftelele si dati tava la cuptor aproximativ 20 de minute.
Pentru prepararea sosului, maruntiti rosiile la blender, transferati intr-o cratita, se adauga vin, sare si piper si se fierbe timp de 10 minute. Adaugati ușor chiftelutele in sos. Acoperiti si mai gatiti timp de 10 minute. Serviti calde.
Chiftelute de curcan cu sos de rosii
Pofta buna!