Reteta simpla si gustoasa: Dovlecei cu smantana

Printeaza

Dovlecei cu smantana din: dovlecei, unt, smantana, faina, sare.

Ingrediente:Reteta simpla si gustoasa: Dovlecei cu smantana

  • 6-8 dovlecei cruzi
  • 1-2 linguri unt (sau ulei)
  • 1 cană smântână
  • 1/2 lingură făină
  • sare

 

Mod de preparare:

Dovleceii se spală bine şi se curăţă de coajă. Se pun apoi întregi în apă fierbinte cu sare şi se dau în clocot de câteva ori. Când au început să se moaie, se scot din apă, se scurg şi se pun într-o cratiţă cu ulei (unt) să se prăjească puţin.

Se adaugă apoi smântână amestecată cu făina şi cratiţa se pune la cuptor, la foc mic. Nu se ţine mult, pentru a nu se sfărâma dovleceii.

Se servesc calzi.

Atenţie: Dacă dovleceii sunt mai mari, pot fi tăiaţi în jumătăţi, sferturi, rondele sau cubulefe. De asemenea, dacă dovleceii sunt maturi, se poate curăţa miezul cu sâmburii, iar pentru mâncare se păstrează numai pereţii cărnoşi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.