Reteta prajitura cu crema de lamaie

Printeaza

Reteta prajitura cu crema de lamaie din: oua, esenta de rom, apa, ulei, zahar, faina, cacao, praf de copt, margarina, fructe, branza, miere, lamaie, frisca, gelatina, sirop de visine.

Ingrediente:Reteta_prajitura_cu_crema_de_lamaie

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • căte 3 linguri apă şi ulei
  • 175 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 175 g făină
  • 25 g cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri margarină sau ulei pentru tavă

Pentru umplutură şi decor:

  • 500 g fructe de sezon
  • 750 g brănză dulce
  • 5 linguri miere
  • 1 lămăie
  • 400 ml frişcă
  • 10 g gelatină granule
  • 300 ml sirop de vişine sau de alte fructe
  • 2 plicuri gelatină pentru tort

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, mixezi gălbenuşurile cu 100 g zahăr şi zahărul vanilinat, până se topesc cristalele. Bati albuşurile spumă tare cu zahărul rămas, adăugând apa, când spuma s-a intărit, pentru a se dizolva mai repede zahărul.

In crema de gălbenuşuri, adaugi uleiul, esenta, cacaua, praful de copt şi făina şi omogenizezi. incorporezi apoi spuma de albuşuri.

Torni compozitia într-o tavă de 25×35 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu margarină. Coci blatul 25-30 de minute la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.

Pentru umplutură, hidratezi gelatina în 50 ml apă rece, iar după 10 minute o topeşti la bain-marie. Speli fructele şi le tai cubulete de 1 cm, pe care le stropeşti cu zeama de lămâie.

Mixezi brânza cu mierea, coaja rasă de lămaie şi încorporezi gelatina căldută şi frişca bătută. In crema obtinută, adaugi fructele.

Prepari gelatina pentru tort folosind praful din plicuri şi siropul de fructe, urmând instructiunile de pe ambalaj.
Intinzi crema peste blatul rece şi acoperi cu stratul de gelatină. Portionezi prăjitura după ce ai răcit-o cel putin 3 ore în frigider.

Reteta prajitura cu crema de lamaie

Reteta_prajitura_cu_crema_de_lamaie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.