Reteta salata de ardei copti

Printeaza

Reteta salata de ardei copti din: ardei, ulei, otet, sare.

Ingrediente:Reteta salata de ardei copti

  • 1/2 kg ardei graşi
  • 2-3 linguri de ulei
  • 2 linguri de oţet (sau zeamă de lămâie)
  • sare

 

Mod de preparare:

Ardeii se aleg cât mai graşi si drepţi, se spală, se şterg de apă, apoi se coc pe plită pe toate păr­ţile, la foc iute. Pe măsură ce se coc se aşază într-o oală acoperită, se presară cu puţina sare şi se lasă 30 de minute.

Se curăţă de coajă, fără să se scoată codiţa şi fără să se spele, se aşază în salatieră şi se adaugă uleiul, oţetul şi sarea. Se pot servi şi a doua zi.

Se poate adăuga usturoi tăiat felii subţiri şi se poate presăra un praf de cimbru.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.