Reteta budinca de urzici

Printeaza

Reteta budinca de urzici din: urzici, unt, faina, lapte, pesmet, cascaval, orez, oua, sare, piper.

Ingrediente:Budinca de urzici

  • 700 g urzici
  • 100 g unt (sau margarină)
  • 125 g făină
  • 300 ml lapte
  • 75 g pesmet
  • 50 g caşcaval
  • 50 g orez
  • 2 ouă
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Urzicile se curăţă, se spală în mai multe ape, se fierb în apă clocotindă cu sare timp de 15 minute, apoi se scurg de apa fierbinte, se răcesc la un jet de apă rece şi se taie mărunt.

Orezul se pune la fiert în apă cu sare, având grijă să nu fiarbă prea mult. După fierbere, se răceşte cu apă rece.

Intr-o cratiţă se pun 75 g unt la încălzit, în care se căleşte faina. Se adaugă urzicile tăiate şi scurse de apă, precum şi orezul fiert şi se călesc împreună încă cinci minute.

Compoziţia se stinge cu lapte cald, amestecându-se continuu. Se sărează, se piperează şi se amestecă bine.

Compoziţia se pune într-o tavă unsă cu untul rămas şi tapetată cu pesmet; deasupra se toarnă ouăle bătute.

Suprafaţa budincii se netezeşte şi se presară cu cele 50 g de caşcaval ras şi tava se bagă în cuptor, la foc moderat, unde se lasă circa 40-50 de minute. Când budinca este rumenită, tava se scoate din cuptor.

Budinca se porţionează şi se serveşte ca aperitiv sau ca garnitură, cu sos de muştar cu usturoi sau sos picant.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.