Drob cu urzici

Printeaza

Drob cu urzici din: urzici, ceapa, ulei, faina, oua, gris, sare, piper.

Ingrediente:Drob cu urzici

  • 750 g urzici
  • sare
  • 2-3 linguri ulei
  • 10 fire ceapă
  • 1 lingură de făină
  • 3 oua
  • 2 linguri de griş
  • 150 g caşcaval
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală bine 750 g urzici. Se fierb în apă clocotită cu sare, la foc viu, apoi se scurg şi se toacă mărunt. Se înăbuşă în 2-3 linguri ulei, 10 fire ceapă verde tocată mărunt.

Se freacă 1 lingură ulei cu 1 lingură de făină şi se adaugă treptat urzicile. Se subţiază cu zeama în care au fiert şi se pun la fiert, la foc mic.

Se lasă apoi compoziţia să se răcească, se adaugă treptat 3 ouă crude bătute, ceapa înăbuşită, 2 linguri de griş şi 150 g caşcaval ras şi se potriveşte de sare şi piper.

Se prepară foaia de tăieţei din 1 ou, 1 lingură apă şi 1 vârf de cuţit sare şi făină cât cuprinde.

Se tapetează cu ea o cratiţă, se lasă mai lungă pe margini, se pune compoziţia, se aşază 5 ouă fierte tari (întregi, jumătăţi sau sferturi) şi se acoperă cu foaia de tăieţei de pe margini.

Se dă la cuptor şi se serveşte rece.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/drob-urzici html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.