Red Velvet: Rețeta Clasică a Tortului cu Cacao și Crema de Brânză

Printeaza

Red Velvet: Rețeta Clasică a Tortului cu Cacao și Crema de Brânză din: faina, zahar granulat, unt, oua, cacao, iaurt, lapte, colorant alimentar, esenta de vanilie, otet alb, bicarbonat de sodiu, praf de copt, sare.

Red Velvet, această delicioasă prăjitură în nuanțe de roșu și alb, este adorată pentru gustul său bogat și textura moale.

Cu rădăcini ce se întind în America de Sud, Red Velvet a devenit rapid un desert emblematic în bucătăria americană.

Red Velvet are o istorie intrigantă și legături cu bucătăria americană din secolul al XIX-lea. Inițial, culoarea roșie era obținută din bete de sfeclă, care reacționau cu cacaoa și dădeau prăjiturii o tentă roșie.

Astăzi, culoarea roșie este obținută în principal cu coloranți alimentari, dar gustul inconfundabil rămâne același.

Red Velvet a devenit popular în special în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când un producător de produse alimentare a promovat-o ca un desert festiv.

Pentru a pregăti Red Velvet, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 2 1/2 căni de făină
  • 1 1/2 căni de zahăr granulat
  • 1 cană de unt la temperatura camerei
  • 2 ouă mari
  • 2 linguri de cacao neîndulcită
  • 1 cană de iaurt
  • 1/2 cană de lapte
  • 2 linguri de colorant alimentar roșu
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 1 linguriță de oțet alb
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de praf de copt
  • Un praf de sare

 

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecați făina, cacaoa, bicarbonatul de sodiu și praful de copt.

Într-un alt bol, bateți untul și zahărul până obțineți o compoziție moale și pufoasă.

Adăugați ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare.

Adăugați esența de vanilie, laptele și iaurtul, și continuați să amestecați.

Adăugați amestecul de făină în porții, amestecând până se încorporează bine.

Într-un bol mic, amestecați colorantul alimentar cu oțetul, apoi adăugați-l la compoziția de aluat și amestecați până obțineți un amestec uniform.

Turnați aluatul într-o tavă de copt unsă și presărată cu făină.

Coaceți la 180°C timp de aproximativ 30-35 de minute, sau până când prăjitura trece testul scobitorii.

 

Valori nutriționale (aproximative, per porție):

  • Calorii: Aproximativ 300-350 de calorii
  • Carbohidrați: Aproximativ 40-45 de grame
  • Proteine: Aproximativ 3-4 grame
  • Grăsimi: Aproximativ 15-20 de grame

 

Red Velvet este o prăjitură elegantă și delicioasă, perfectă pentru ocazii speciale sau pur și simplu pentru a vă răsfăța simțurile.

Cu rădăcini adânci în istoria bucătăriei americane, acest desert continuă să cucerească inimile gurmanzilor din întreaga lume. Încercați această rețetă simplă și răsfățați-vă papilele gustative cu o explozie de arome.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Rulada red velvet

Rulada red velvet din: faina, zahar, rodii, oua, praf de copt, unt, lapte, faina, zahar si esenta de rom. Ingrediente: blatul: 100 g faina 100 g zahar 2 rodii 4 oua praf de copt crema: 300 g unt 400 ml lapte 100 g faina 200 g zahar esenta de rom   Mod de preparare: Se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.