Purcel la tava sau la cuptor

Printeaza

Purcel la tava sau la cuptor din: purcel de lapte, lamaie, sare, piper, ulei, rom, verdeata.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Purcel la tava sau la cuptor

  • purcel de lapte
  • lamaie
  • sare
  • piper
  • ulei
  • rom
  • verdeata

Mod de preparare:

Curăţăm purcelul ca mai sus. Il ungem înăuntru şi pe dinafară cu lămaie, dăm sare şi piper.

Punem într-o tavă, pe lăţime, cateva lemnişoare rotunde, ca să nu se lipească friptura de tavă. Aşezăm peste ele purcelu;, pe burtă, cu picioarele îndoite. Il ungem cu untură amestecată cu ulei şi rom pentru a căpăta o faţă frumoasă.

Dăm ia cuptor încins ca pentru frip­tură şi ungem cu grăsime pană începe să prindă coajă. După ce s-a uscat şoriciul, nu mai ungem cu grăsime, pentru ca să nu capete aspect de fiert.

După 2-2/5 ceasuri, cand începe să se usuce şi şoriciul s-a rumenit, purcelul este gata. Il aranjăm fără sos pe o far­furie, cu verdeaţă împrejur.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • purcel la protap
  • purcel la tava
  • purcelus la tava
  • purcel de lapte la cuptor
  • purcelus de lapte la cuptor
  • reteta purcel la cuptor

1 comentariu

  1. Bianca Varlan

    A iesit bine purcelusul?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.