Ficat de purcel cu pilaf

Printeaza

Ficat de purcel cu pilaf din: ficat de purcel, orez, ulei, ceapa, suc de rosii, sare, piper, marar, unt.

Ingrediente:Ficat de purcel cu pilaf

  • 2 bucati ficat de purcel tânăr
  • 300 g orez
  • 1 pahar cu ulei
  • 5-6 cepe potrivite
  • 1 cană cu suc de roşii sau 3 linguri cu bulion
  • piper boabe
  • sare
  • 3-4 linguri cu mărar tocat
  • 2 lin­guri cu unt

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ficatul de pieliţe, tăiaţi-l romburi mici şi prăjiţi în ulei cald. Lăsaţi sa se rumenească la foc potrivit.

Scoateţi ficatul pe o farfurie, acoperiţi-l cu capac. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa, căliţi în uleiul rămas 20 min; adăugaţi sucul de roşii, lăsaţi să fiarbă 5 min.

Alegeţi orezul bob cu bob, spălaţi-l în 2-3 ape, căliţi în unt 2-3 min, stingeţi cu 2 căni de apă încălzită. Fierbeţi la foc mic 10 min, treceţi orezul în vasul cu ceapă călită, adăugaţi ficatul şi lăsaţi să fiarbă împreună.

Săraţi şi condimentaţi cu piper boabe.

Când mâncarea nu mai are sos, puneţi deasupra 1 cană cu apă caldă, umblaţi cu lingura de lemn ca să ridicaţi de pe fundul cratiţei şi să controlaţi dacă nu s-a lipit.

Puneţi mâncarea în cuptor pentru 20 min, stingeţi focul, presăraţi mărarul tocat şi lăsaţi să se răcorească uşor. Serviţi mâncarea caldă cu salată de sezon şi cu felii de pâine uscată în cuptor, lângă vin rose.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.