Purcel de lapte la tava

Printeaza

Purcel de lapte la tava din: purcel de lapte, lamaie, sare.

 

Ingrediente:Purcel de lapte la tava

  • Purcel de lapte
  • lamiie
  • sare

 

 

Ingrediente:

Purcelul se opăreşte cu apă clocotită şi se curăţă ime­diat (dacă se răceşte, porii se strîng, pielea se întăreşte şi nu se mai poate scoate părul).

După ce a fost curăţat de păr se spintecă pe burtă, se scot măruntaiele, se spală bine cu apă rece, apoi se lasă atîrnat cu capul în jos circa 24 ore.

Se şterge cu un şervet curat, se unge pe dinafară şi pe dinăuntru cu zeamă de lămîie, se sărează pe dinăuntru şi se pune într-o tavă pe cîteva beţişoare de lemn aşezate de-a curmezişul (pentru ca purcelul să nu se prindă de tavă şi să nu se ardă).

De asemenea, pentru ca purcelul să se menţină drept, se poate sprijini înăuntru cu cîteva beţişoare la capăt sau se introduce o sticlă groasă, de formă alungită (de preferat sticle pentru şampanie).

Se unge purcelul cu ulei şi se dă la cuptor. Din timp in timp se unge cu ulei prospăt, pentru ca şoriciul să nu se ardă şi să rămină rumen şi uscat.

Pentru ca urechile şi codiţa (care sînt mai subţiri) să nu se ardă, se învelesc cu hîrtie albă (sau cu celofan) unsă cu ulei.

Se frige circa 2—2 si1/2 ore. Se serveşte cald sau rece. Se poate frige şi tăiat in jumătăţi sau în sferturi.

 

Pofta buna!


 

poate iti place si:

Purcelus de lapte umplut

Purcelus de lapte la tava

Purcelus de lapte la tava din: purcel de lapte, untura, sare, piper. Ingrediente: 1 purcel de lapte întreg (3-4 kg) 4 linguri untură sare piper măcinat   Mod de preparare: Purcelul, gata curăţat şi pârlit, se spală bine, de mai multe ori, cu apă rece. Dacă este nevoie, se mai pârleşte în locurile cu urme […]

retete

Cum se prepara purcelul de lapte

Cum se prepara purcelul de lapte din: purcel de lapte, ulei, unt, rom, compot de ananas, umplutura de carnat, ficat, oua, miez de paine, stafide, vin alb, sare, piper, ceapa. Purcelus de lapte umplut Purcelus de lapte la tava Purcel de lapte umplut     Ingrediente: 1 purcel de lapte 1 pahar cu ulei 200 […]

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna reteta de purcel la tava

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.