Pui Masala

Printeaza

Pui Masala din: piept de pui, ulei de masline, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, condimente masala, rosii in bulion, iaurt, sare, piper, coriandru.

 

Ingrediente:

  • 500g piept de pui tăiat în bucăți
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 3 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 bucățică de ghimbir proaspăt, tăiată mărunt sau rasă
  • 1 ardei iute, tăiat mărunt (opțional, pentru iubitorii de mâncare iute)
  • 2 linguri de amestec de condimente Masala (găsibil în majoritatea magazinelor de condimente indiene sau puteți prepara amestecul acasă)
  • 1 cană de roșii în bulion
  • 1 cană de iaurt simplu
  • Sare și piper după gust
  • Coriandru proaspăt sau frunze de mentă pentru decor

 

 

Mod de preparare:

Încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați ceapa și căliți-o până devine moale și aurie, cam 5-7 minute.

Adăugați usturoiul, ghimbirul și ardeiul iute (dacă folosiți) și căliți-le timp de aproximativ 2 minute până când eliberă aromele.

Pune amestecul de condimente Masala și prăjiți-l timp de 1-2 minute pentru a elibera aromele.

Adăugați bucățile de pui și gătiți-le până devin aurii pe toate părțile, cam 5 minute.

Adăugați roșiile în bulion și iaurtul. Lăsați amestecul să fiarbă la foc mic timp de 20-30 de minute, amestecând din când în când. Sosul va deveni mai gros și puiul va deveni fraged.

Gustați și ajustați cu sare și piper după preferință.

Serviți puiul cu orez fiert sau naan și presărat cu frunze proaspete de coriandru sau mentă.

Pui Masala:

Informații nutriționale (pe porție):

  • Calorii: Aproximativ 300-350 de calorii
  • Carbohidrați: Aproximativ 10-15 grame
  • Proteine: Aproximativ 25-30 grame
  • Grăsimi: Aproximativ 15-20 grame

Această rețetă este o mâncare indiană clasică, bogată în arome și condimente.

Este potrivită pentru cei care iubesc mâncărurile mai picante, dar puteți ajusta nivelul de iuțeală în funcție de preferințele personale.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Pui tikka masala

Reteta zilei: Pui Tikka Masala

Reteta zilei: Pui Tikka Masala din: pulpe de pui, suc de lamaie, boia dulce si iute, seminte de chimen, boabe de coriandru, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, curry, ulei de masline, rosii, pasta de rosii, patrunjel, zahar, iaurt si sare. O reteta foarte aromata, deosebita, cu o savoare speciala datorita numeroaselor ingrediente folosite. Se spune […]

 

retete

Pui Tikka Masala – reteta indiana delicioasa

Pui Tikka Masala – reteta indiana delicioasa din: piept de pui, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute, ulei, iaurt, coriandru, chimen, curcuma, sare, suc de lamaie. Există diferite povești și teorii despre cum a fost creat acest fel de mâncare, dar cea mai populară spune că un bucătar indian a combinat bucătăria indiană tradițională cu gusturile […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.